ENS High Scientific Council PhD Award 2020

0
31

Stephanie Thornberová získala cenu ENS HSC PhD Award 2020

Vysoká vedecká rada ENS (HSC) 10. novembra 2020 zorganizovala online záverečnú fázu svojej súťaže PhD Award 2020 a s radosťou oznamuje víťaza ceny PhD Award 2020:

Dr. Stephanie May Thornberová

so svojou dizertačnou prácou „Vývoj vysokofrakčnej zirkonolitovej sklokeramiky na imobilizáciu aktinidov vo zvyškoch plutónia na dlhodobé geologické ukladanie“, ktorú vypracovala pod spoločným vedením prof. Neila C. Hyatta a Dr. Martina Stennetta z University of Sheffield a Dr. Ewana Maddrella z NNL.

Jej doktorandský projekt zlepšil porozumenie procesu tepelného spracovania materiálu izostatickým lisovaním (HIP) pri výrobe odpadovej formy a vedecky podporil zirkonolitovú sklokeramiku.

Kľúčové výstupy zahŕňajú vplyv vlastností prekurzora a kvality riadenia procesu, vplyv zloženia skla na konečné zostavenie kryštalickej fázy a jej vzťah k aktivite prvkov v skle a vývoj a demonštrácia optimalizovanej receptúry skla, ktorá vyústi do produkcie plutónia. obsahujúce vzorky HIP.

HSC ocenila aj ďalších troch finalistov spomedzi kandidátov nominovaných ich národnými nukleárnymi spoločnosťami, čo im dalo príležitosť predstaviť svoje doktorandské práce členom HSC a diskutovať o nich s nimi. Ďalší ocenení doktorandi boli:

Dr. Fluvio Bertocchi nominovaný Holandskou nukleárnou spoločnosťou za prácu „Dizajn, konštrukcia a prevádzka experimentov na meranie veľkých koherentných štruktúr a vibrácií vyvolaných prúdením v tokoch zväzkov tyčí pomocou systémov Particle Image Velocimetry a Laser Doppler Anemometry systems“,

Dr. Tom Petit, nominovaný Francúzskou nukleárnou spoločnosťou za prácu „Porozumenie a modelovanie pop-in skúšok húževnatosti s aplikáciou na hliník 6061-T6 a vplyv ožarovania neutrónov“,

Dr. Pablo Romojaro, nominovaný Španielskou nukleárnou spoločnosťou za prácu „Analýzy jadrových údajov na zvýšenie bezpečnosti pokročilých reaktorov chladených olovom“.

Dr Fulvio Bertocchi, Dr. Tom Petit a Dr. Pablo Romojaro Otero získali titul laureátov tohtoročného ocenenia po vynikajúcom výkone v záverečnej fáze súťaže.

Viac sa o práci HSC ENS dozviete na ich stránke www.euronuclear.org/high-scientific-council/