Baraka One a Kepco skúmajú nové jadrové projekty

0
105

Spoločnosť Baraka One podpísala memorandum o porozumení s kórejskou energetickou spoločnosťou (Kepco), v ktorej sa ustanovuje všeobecný rámec na skúmanie možností spolupráce na nových trhoch s jadrovou energiou.

Model Baraka

Baraka One, dcérska spoločnosť Emirates Nuclear Energy Corporation (Enec), uviedla, že tieto dve spoločnosti chcú vyvinúť „Model Baraka“ s odkazom na výstavbu štyroch juhokórejských blokov APR1400 v Barake v Spojených arabských emirátoch (SAE).

Spolupráca by mohla vzniknúť v oblastiach, ako sú investície a financovanie, udeľovanie licencií a záruk, prevádzka a údržba a školenie a výmena vedeckých a technických poznatkov. „Spolupráca by mohla zahŕňať aj riadenie jadrového palivového cyklu, lokalizáciu a rozvoj jadrovej infraštruktúry,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Generálny riaditeľ Baraka One Nasser Al Nasseri uviedol, že memorandum o porozumení sa bude zaoberať príležitosťami ako využiť odborné znalosti a skúsenosti vyplývajúce z dlhodobých vzťahov SAE s Kepco.

„Budeme spolupracovať pri identifikácii potenciálnych vyhliadok na podporu jadrových projektov v iných krajinách, ktoré budú ťažiť z jedinečných znalostí a zručností vyvinutých v Barake,“ uviedol pán Al Nasseri .

Enec je spoločnosť za výstavbou štvorblokovej jadrovej elektrárne Baraka. Celková výstavba elektrárne je dokončená je viac ako 93%, uviedla nedávno spoločnosť.