Britské ženy v jadre: Ocenenia „Nuclear Champion of the Year Award 2018“

0
123
Narmeen Rehman | Women in Nuclear UK. Foto: WiseCampaign.org.uk
Narmeen Rehman | Women in Nuclear UK. Foto: WiseCampaign.org.uk

Britské Ženy v jadre (WiN UK) oznámili víťazov svojich každoročných ocenení. Hlavnú cenu získala Narmeen Rehmanová z EDF Energy za svoju prácu pri podpore žien v projektoch vo vede, technike, inžinierstve a matematike.

Narmeen Rehmanová inšpiruje mladšie kolegyne a ponúkla im kariérne ​​poradenstvo. Jej práca v spoločnosti EDF Energy, britskej dcérskej spoločnosti francúzskeho jadrového prevádzkovateľa EDF, zahŕňala projekty týkajúce sa štrukturálnej integrity a palivových systémov. Narmeen vždy chcela byť vedkyňou, ale navštevovala takú školu, ktorá nemala vo svojom rozvrhu ani fyziku.

Ďalej uspela profesorka Katherine Morrisová z Manchesterskej univerzity, ktorú ocenili za jej angažovanie sa na podporu budúcej generácie, propagáciu jadrovej energie smerom k verejnosti, tvorcom politík a vláde a za vedenie mladých jadrových výskumníkov a doktorandov.

Medzi ocenenými bol aj Nikolaos Adamidis z Úradu pre vyraďovanie jadrových zariadení za svoj postoj k rozmanitosti a integrácii a za jeho prácu pri podpore charty WiN UK.

WiN UK, nezisková organizácia riadená dobrovoľníkmi, má za cieľ zvýšiť počet žien, ktoré študujú predmety z oblasti matematiky, techniky či inžinierstva a pritiahnuť ich do kariéry v jadrovom sektore.